maandag 4 april 2022

Zeevisteam Westland: 1e NFB wedstrijd strand Katwijk aan Zee zaterdag 02 April 2022

 

Hallo vis vrienden, 

Vandaag vis ik de 1e NFB (Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen) wedstrijd samen met het Zeevisteam Westland bestaande uit Captain Ed van Zanten, Paul van Boheemen, Jan Groenewegen, Willem Louman en Han van der Lek.

In het clubgebouw van Brittenburg is het al aardig druk. Bij het uitdelen van de wedstrijdkaarten krijg ik steknummer D 3 toebedeeld,  een beetje aan de linkerkant van de Boulevard. Alleen het parkeergeld is gruwelijk duur geworden daar, van een dagkaart voor €10 is geen sprake meer. De wedstrijd duurt van 09:00 tot 13:00 met opruimen erbij en terug lopen kom je zo'n beet je op 5 uur parkeren voor bijna €16, kom gemeente Katwijk ga je schamen!

Komt er als wedstrijdvisser ook nog bij dat je voor €20 a €25 aan aas nodig hebt en dan nog eens je benzine. Hebben we nog 1 mazzel dat de NFB wedstrijden dit jaar gratis zijn 

Er staat een no-wind van 3 bft oplopend naar 4 bft met stoten van 5 bft, temperatuur 5 °C, in het begin nog vrij koud, maar later goed te doen.

Ik start met de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 10\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijn ~ met drijvertjes ~ flexi-metalen afhouders, haak f314\8 ~ f31\8, gevuld met een zeepier ~ kweekzager of een combinatie hiervan, tommy lood 160 ~180 gram maar dat gaat vrij snel aan de wandel dus al snel vis ik met 170 gram geankerd.

Af en toe zit er wat vuil op de lijn. Om 09:24 uur komt er een melding op de app dat Ed van Zanten die in het E vak staat er met de eerste draai 3 botten uitdraait, je kunt slechter beginnen.

En Han van der Lek in vak C heeft er om 09:35 uur ook twee botten, de volgende draai heeft Han er nogmaals twee. Om 10:00 uur is het mijn beurt met een botje van 12 cm, blij dat ik van de 0 af ben. Ed gaat lekker en scoort met regelmaat vis. om 11:19 uur komen er bij mij nog twee kleine botjes bij.


12:01 uur komt Jan Groenewegen met de mededeling dat er een bot van 35 cm aan de haak zit en dat is mooi, in iedergeval vier man met vis van het Zeevisteam Westland. 12:10 uur staat Ed al op 14 botten.

Paul van Boheemen heeft het slecht getroffen in het A vak en blijft op de 0 staan. Soms loot je een slechte stek daar doe je weinig aan.

Han scoort de 29e plek met 4 botten en valt in de prijzen, Ed van Zanten scoort de 21e plek en valt ook in de prijzen.

Met het korps eindigen we op de 15e plek van de 24 korpsen. Hopelijk is dat volgende keer beter.

Het was in iedergeval weer gezellig.

Vis greetz,

Willem   


  

0 reacties:

Een reactie posten