Zeevisteam Westland

Introductie:


Jan Groenewegen (Captain)


Ik ben de oudste van het korps ,  met pensioen dus veel tijd en daarom aangewezen om de zaakjes voor het korps te regelen. Denk hierbij aan inschrijven wedstrijden en  indien nodig aasvoorziening enz. Ik vis mijn hele leven al op het strand , ik woonde vroeger in Loosduinen en Kijkduin voor mij en mijn vader de plek om daar veel , heel veel vis te vangen maar dan praat ik ook over 50 jaar geleden !! Bamboe onderstuk , vol glas top Ru Record of Bretton er op 70/100 voorslag en vissen maar.

Dat is nu wel wat anders, dure hengels en molens , dunne nylon lijnen of gevlochten lijnen , veel soorten aas en over het algemeen minder vis met af en toe wel eens uitschieters zoals afgelopen zomer na het verschijnen van de Zandmotor waardoor ik met Hans en Ed leuke zeebaars vangsten heb gehad. Ik zit samen met Ed in de organisatie van de Penn korpsen Competitie waar we dus ook met ons korps aan meedoen.

Daarnaast ga ik nu de site van Ter Heijde bijhouden. Afgelopen jaar voor de 15e keer aan het N.K meegedaan en in 2007 een W.K gevist in Belgie in dat jaar won ik trouwens ook de voorselectie. Verder wat leuke resultaten bij grote wedstrijden in de loop der jaren. Buiten het zeevissen doe ik ook aan karper, match en vliegvissen. Vele jaren  met wat vrienden naar Denemarken geweest maar omdat de visserij daar toch wel minder is geworden nu twee keer naar Engeland geweest en daar een hele leuke visserij gehad. Ik hoop dat we met deze nieuwe samenstelling leuke resultaten gaan behalen maar wat nog belangrijker is een gezellige en elkaar respecterende samenwerking.


Ed van Zanten


Met mijn 48 jaar ben ik één van de jongste van het stel. Begonnen met zeevissen rond met 12e toen ik met mijn ouders in Monster woonde. Toen de pubertijd aanbrak had ik wat andere aandachtsgebieden en raakte het zeevissen op een zijspoor. Mijn toenmalige collega - en jammergenoeg te vroeg overleden – Paul Silvester vroeg of ik een keer ging mee vissen. We hadden een visrijke sessie aan de stenen glooiing en sindsdien ben ik weer te vinden langs de waterkant. Mooiste visserij vind ik de nachtsessies gericht op het vangen van tong.

Sinds een jaar of 13 jaar vis ik in korpsverband en heb menig wedstrijd gevist. Ik heb inmiddels een aantal clubkampioenschappen en (korps)wedstrijden mogen winnen.  Hoogtepunt tot op heden vond ik het mogen meevissen van het WK voor korpsen in 2007 te België. Ik hoop dat met de korpsleden van Zeevisteam Westland weer opnieuw te bereiken. Naast het vissen vind ik ook leuk om met een ploegje enthousiaste mensen wedstrijden te organiseren. Samen met o.a. Ben de Jong heb ik een aantal jaren de Grote Prijs van Ter Heijde en de Beet Westland trofee mogen helpen organiseren en inmiddels zijn we bezig met het organiseren van de 3e editie van de Penn Korpsen Competitie.

Naast zeevissen heb ik nog een aantal hobby’s waarvan het bezoeken van het theater en het Nederlandse Elftal de belangrijkse zijn. Inmiddels heb ik 125-tal caps op mijn naam staan bij Oranje in binnen- en buitenland. Wil je nog wat meer weten vraag het mij gerust.

Teun Moor


Ik zit al een aantal jaren in het team , eigenlijk vanaf het begin met Ed en Jan. Daarna in wisselende samenstellingen met af en toe leuke resultaten zoals in 2007 toen we 2e werden met het N.K en hebben meegedaan aan het W.K Korpsen  in Belgie  wat toch wel een  erg leuke ervaring was. Daarvoor had 
ik al eens een W.K gevist in Italië  met o.a Frank Dekker en Arjan Rijnsberg.

Ik woon bijna op het strand en heb de kust in de loop der jaren enorm zien veranderen en dat is niet ten goede gekomen aan de visserij en dan praat ik over het verdwijnen van de strekdammen en het verzanden van de kust waardoor het wel erg ondiep is geworden binnen hengelbereik.
Een pluspunt is wel weer de zandmotor waar we regelmatig met de club Ter Heijde gaan vissen met vaak goede resultaten .  

Het is onze Willem zijn favoriete stek waar hij al vele kilometers voor heeft gelopen . Gelukkig worden we als club met de trekker met platte wagen gebracht en gehaald want het is toch een aardig eindje wandelen .
Buiten het vissen heb ik nog een geweldige hobby en dat zijn postduiven. Hier gaat toch ook wel heel veel tijd in zitten maar vlieg de laatste tijd met behoorlijke resultaten. Ik hoop dat we in de nieuwe samenstelling leuke resultaten kunnen gaan halen , ik heb er zin in !! 

Willem Louman


Hallo vis vrienden,

Sommige kennen me wel onder de naam Willemgaatvissen,  van m'n weblog, die nu overgeheveld is naar: http://willemgaatvissen.blogspot.nl . Hier heb ik vanaf het allereerste begin dat ik ben begonnen met zeevissen alle sessies in verslag vorm neergeschreven. Soms was het niets en soms een leuk resultaat. Voor mij is het spanning en ontspanning tegelijk, heerlijk om met de heavy feeder te vissen en een krom gebogen top te zien van een botje, of kicken om er zo een zeebaars of een mooie tong uit te draaien.

Met het vissen in korpsverband heb ik nog weinig ervaring, behalve dat het gezellig is hoop ik op deze manier weer wat te leren van de mannen die al langer ervaring daarin hebben. Tot op heden 5 keer met de voorselectie van het NK meegedaan en me 3 keer geplaatst. Best behaalde resultaat op het NK een 27e plaats. 2x de Top competitie gevist waar ik de eerste keer als 49e geeindigd ben en de tweede keer als 31e.

Vis greetz, Willem
Paul van Boheemen


Ik ben de een na oudste van het korps en dit is het tweede jaar dat ik in het korps vis . Ik vis al heel lang op  zee met de bekende mannen zoals Jan Brune , Joop Folkers, Ed Stoop  en Cor Tabak. Dan praat ik over meer dan 40 jaar geleden en viste toen in een korps  van de s’Gravenhaagse hengelsportvereniging. Naast het zeevissen heb ik ook altijd heel veel wedstrijden gevist op zoet  met de nodige overwinningen .
Buiten het vissen heb ik ook 27 jaar gezeild op zee met een catamaran. In de winter schaats ik 3 tot 4 x in de week met een clubje op De Uithof. Ik ben eigenlijk weer begonnen met zeevissen omdat ik veel op de zandmotor liep te struinen en  daar Willem Louman tegen het lijf liep  en zodoende ik weer kriebels kreeg om het zeevissen weer op te pakken. Ben toen lid geworden van Ter Heijde en de Eurovissers en werd het eerste jaar gelijk clubkampioen !!  Het eerste jaar bij de Eurovissers in de B poule gestart maar daarna gelijk door gegaan naar de A poule waarin het ook weer lekker gaat.
We vissen met het korps een aantal grote wedstrijden waaronder de Penn korpsen competitie en De Avicentra Westland Bokaal , de Solleveld trofee, en nog wat andere leuke wedstrijden.
Ik hoop met dit korps nog wat leuke wedstrijden te vissen en te leren van elkaar en goed opletten bij wedstrijden wat de buren doen .Han van der Lek


Hallo visvrienden,
Door mijn zwager (Marco van der Meer) een aantal jaren geleden ben ik enthousiast geworden voor het zeevissen. Ik vind het heerlijk om op het strand te staan met de lange hengels en te genieten van de zee en visserij !  
Alweer wat jaren lid van zeehengelsport ter Heijde, een leuke vereniging met eigen clubhuis en sinds dit jaar in het Team Westland. Ik ben erg enthousiast om verschillende technieken toe te passen en nog te leren.  Het is extra leuk omdat je als team presteert op de wedstrijden.  Een beetje fanatiek ben ik wel en doe er alles aan om mijn aandeel in het team te leveren. Na afloop gezellig een drankje doen, nababbelen en lol maken dat hoort er natuurlijk ook bij.
Naast het wedstrijdvissen, vind ik het leuk om af en toe te zeebaarzen op Hoek van Holland en ga ik graag met een koppeltje naar Denemarken om daar de nodige visuurtjes te maken.
Mijn motto, het kan altijd beter !
(Er wordt onderling gewisseld , zodat iedereen een wedstrijdje kan meevissen.)