zondag 21 oktober 2018

Zeevisteam Westland: 3e NFB wedstrijd Castricum aan Zee zaterdag 20 Oktober 2018Hallo vis vrienden,

Vandaag vist het "Zeevisteam Westland" bestaande uit Captain Ed van Zanten, Jan Groenewegen, Paul van Boheemen, Han van der Lek en Willem Louman de 3e NFB wedstrijd op het strand van Castricum aan Zee. Als ik aankom op de verzamelplaats het clubgebouw van "de Salamander" is het al aardig druk, met het uitreiken van de kaarten blijk ik in het E-vak te staan, gelukkig rijden er "platte karren" zodat we comfortabel naar onze "stek" worden gebracht. Er staat een z-wind van 2 bft oplopend en draaiend naar 3 bft wzw, temperatuur 14 °C, lw IJmuiden 08:55 uur (-37 cm), hw 14:16 uur (+ 68 cm), (± 105 cm).
Als jaarlijks kadootje krijgen we dit keer een aasnaaldkoker van de "N.F.B." altijd makkelijk zo blijven ze recht en heb je ze bij elkaar.


Om 09:00 uur mogen we beginnen en zoals gewoonlijk de laatste tijd start ik met de 4,5 meter Cobra GT, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijn, haak f314\8 ~ f31\8, gevuld met een zeepier, kweekzager of een combinatie hiervan, tommy lood 140 ~ 150 gram. Om 09:00 uur gaat de toeter en kunnen we beginnen. Onderweg op de "platte kar" richting het E ligt er hier en daar behoorlijk wat "apenhaar" op het strand. Maar wat op strand ligt, ligt niet in zee. En inderdaad bij het binnen draaien zit er weinig tot niets op de lijnen en dat is altijd een stuk prettiger vissen.

Om 09:28 uur komt de mededeling dat Jan Groenewegen een mooie bot aan de haak heeft net over de zandbank. Daar ligt mijn lijn ook en om 09:35 uur zie ik overduidelijk tot twee keer toe een doorbuiger op de Cobra top, bij het binnen draaien komt er een mooie bot het strand op gedribbeld. Lekker van de 0 af. Als ik wat verder werp en slepend ga vissen door steeds een paar meter binnen te draaien en even te wachten zit er om 10:00 uur een doublet aan van bot en botje. Jammer genoeg is de kleinste net onder de 10 cm dus die telt niet volgens het NFB regelement.


Even later komt er nog een strandkar van "de Salamander" en worden we getrakteerd op een gratis broodje worst. Dat gaat er wel in, want van de gezonde zeelucht krijg je honger. 

11:32 uur vangt Han van der Lek een doublet botten, en 11:35 uur Jan een zeebaarsje in het "zwin". 11:43 uur komt Han met de mededeling dat er een triplet aan botten aan z'n lijntje zitten. Rond 12:20 uur vangt Han er nog eens zes bij en gaat nu als een speer.

Mede blogger "Cor Juffermans"  komt langs en we schudden elkaar de hand. Leuk om je nu eens te ontmoeten Cor en goede vangsten de komende tijd op het strand van Castricum. 

12:33 uur vangt Han er nog twee bij en om 12:49 uur vang ik nog een bot boven op de "bank".


Paul van Boheemen blijkt er twee in het begin gevangen te hebben en twee op het einde van de wedstrijd en Ed van Zanten vangt in de laatste draai nog een bot. Als korps Zeevisteam Westland eindigen we op de 7e plaats van de 27 korpsen wat niet verkeerd is.

Han van der Lek van Zeevisteam Westland wordt 1e overall met 12 vissen wat goed is voor 290 cm. Han proficiat!


De uitslag:Uitslag Korpsen:


Vis greetz,

Willem


0 reacties:

Een reactie posten