maandag 24 april 2017

Zeevisteam Westland: Westland Bokaal zaterdag 22 april 2017
Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik samen met het "Zeevisteam Westland" bestaande uit Captain Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Paul van Boheemen, Han van der Lek en Willem Louman de Westlandbokaal aan het strand van Ter Heijde en omstreken. Arnold Talmon, is geblesseerd aan z'n arm en doet mee op persoonlijke titel, net als de vader van Ed, Jan van Zanten. Er staat een WNW-wind van 4 bft met stoten van 5 bft, temperatuur 11 °C, met het laatste uur een regenbuitje. Lw HvH 06:47 uur (-68 cm), hw 12:34 uur (+97 cm), (± 165 cm).  Ondanks dat er deze dag een Eurovissers wedstrijd en de voorselectie Midden wordt gevist (altijd jammer als er wedstrijden tegelijk worden vervist) zijn er toch nog 100 wedstrijdvissers op komen dagen. Wat dat betreft is het misschien een idee, dat er één rooster komt waar alle clubs hun grote wedstrijden opgeven voor een bepaalde datum (eventueel bij Sportvisserij Nederland), maar dat zal wel weer te eenvoudig gedacht zijn.

In de "Viskeet" krijg ik steknummer D20 toegewezen, een flink stuk naar rechts vanaf de slag. We worden weer keurig met "de platte" kar weggebracht en hoe dichterbij ik bij m'n stek kom vrees ik weer op een ongelukkige plek terecht te komen waar ik al eens eerder gestaan heb, een uitstulping, waar je 60 meter verder van de zee afstaat en bij opkomend water net te diep is om te waden. Het blijkt er net één steknummer voor te zijn Arjan de Bruine, is de Sjaak. Links van me staat Arvy Schonherr, altijd gezellig met hem in de buurt.

Om 10:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter K2 Titanium, hoofdlijn 20,5 mm, die ik al snel vervang voor 22\100 mm nylon i.v.m. het lostrekken van de ankers, met een nylon tapse voor slag, onderlijn flexi metalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier, zager, diepvries tap, slik, zoute pier, diepvries mesheft of een combinatie hiervan, piramide lood 210 gram ~ geankerd 210 gram. Als snel blijkt er een gierende stroming te staan, met regelmatig vuil aan de lijn waardoor de ankers los gedrukt worden. Ondanks dat vang ik om 11:00 uur toch een grote bot op de afhouders, wel licht gehaakt, maar ik heb hem, lekker van de 0 af. Via de App komt er een bericht binnen dat Jan ook van de 0 af is en wat dichterbij vangt. Op 40 meter dan maar en op 11:23 uur komt er een botje bij.Arvy heeft er ook al twee en wat later komt er bij hem een derde bij. Ed en Paul zijn ook lekker bezig, vooral Paul tikt er de ene na de andere uit. De vader van Ed, Jan van Zanten doet hetzelfde hij heeft een kuiltje gevonden vlak onder de kant waar hij regelmatig een grote bot eruit trekt. Jammer genoeg dat hij dit keer niet in het korps zit.

13:06 uur komt er een klein botje bij, onder de 10 cm dus een 1 punter (=vissen onder de 10 cm tellen voor 1 cm). Dan krijg ik het nog aan "de stok" met een hondenbezitster. Prima als dat beest vrij rond loopt, maar zorg er wel voor dat dat beest niet een aasbak leeg vreet van een visser. Dus dat werd een scheldkanonnade over en weer. Ze vond het normaal dat het beest dat deed, geeft dat beest thuis toch gewoon te vreten dan blijft ie tenminste van andermans aas af. 13:18 uur komt er nog een vierde bij ook weer van onder de kant.Om 14:00 uur is het weer afgelopen en met 4 vissen zit ik zo'n beetje gemiddeld.

Han van der Lek in vak A vangt 1 vis (21 cm) en wordt 18e in het vak, Jan Groenewegen in vak B, 3 vissen (88 cm) 11e in het vak, Ed van Zanten in C, 4 vissen (69 cm) 11e in het vak, Willem Louman vak D, 4 vissen (79 cm) 9e in het vak en Paul van Boheemen in vak E, 7 vissen (140 cm) 5e in het vak. Hiermee eindigen we als Zeevisteam Westland op een 8e plaats van de 13 korpsen.


Uitslag Korpsen:

1e Vercelli korps met 30 klassementspunten, 2e Zeeaasbestellen.nl met 40 klassementspunten  toevoegen en 3e het Spro team met 44 klassementspunten, korpsen gefeliciteerd!
Individueel: 1e en 1e overall Jarno Minderhoud 10 vissen (291 cm) en goed voor €500, 2e Frank Dekker 11 vissen (289 cm), 3e Philip Galens 9 vissen (228 cm), 4e John Muis, 8 vissen (163 cm), 5e Leen van Marion, 8 vissen 140 cm). Mannen gefeliciteerd!
Van Arjan de Bruine, Arnold Talmon, Jan Groenewegen en Ed van Zanten krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem
0 reacties:

Een reactie posten