zondag 16 oktober 2016

Zeevisteam Westland: 4e Penn Korpscompetitie wedstrijd strand Noordwijk aan Zee zaterdag 15 oktober 2016
Hallo vis vrienden,

Vandaag vist het Zeevisteam Westland bestaande uit Captain Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Teun Moor, Paul van Boheemen en Willem Louman, Han van der Lek staat dit keer reserve. Ik sta dit keer op stek E10 en wordt keurig weggebracht met "de platte" kar. Het weer is een beetje triest regelmatig een miezer buitje in het begin een 3 bft ZW later toenemend naar 4 bft met stoten van 5 bft, temperatuur 15 °C, lw Noordwijk aan Zee 11:15 uur (-51 cm), hw 15:12 uur (+121 cm), (± 172 cm).
Om 10:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 18\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijn, haakje f31\8 gevuld met een zager\zeepier\slik\diepvries tap of een combinatie hiervan, tommy lood 150 gram ~  geankerd 200 gram.

De wedstrijd is nog geen 5 minuten bezig of ik zie al een aanbeet van een zeebaarsje of wijting, jammer genoeg is het een misser bij het binnen draaien zit er niets aan. Het blijkt weer een moeizame wedstrijd te worden, sprokkelen voor een visje. 10:43 uur ben ik van de 0 af met een bot van 24 wedstrijdcentimeters.Links van me staat Johan Rombouts die zich nog netjes komt voorstellen voor de wedstrijd. Wat kan die "gast" knallen, ver over de zandbank, je zou verwachten dat hij met gemak een paar scharretjes of wijting zou pakken, maar nee van ver komt er niets uit. Rechts van me staat Arjan de Bruine hij pakt een scharretje onder de kant en later iets verder weg nog een doublet botten. Bij mij wil er maar niets meer bijkomen. Daarnaast Jiff Cuijpers ook bij hem wil het niet vlotten.

De laatste 2 uur barst het van het "apenhaar" lijnen vol blijf je binnen trekken met dat vuil. De stroming is met het opkomende water ook toegenomen en zelfs 200 gram geankerd blijft niet liggen. Het laatste uur pakt Johan Rombouts nog een leuke zeebaars, Arjan pakt z'n 4e visje en ik om 13:15 uur nog een bot.Jiff Cuijpers is inmiddels aan een inhaalslag begonnen, na diverse onderlijnen uitgeprobeerd te hebben  wijzigt hij z'n tactiek door steeds maar weer op 1 plaats te gooien. Wonderwel pakt hij op die manier in het laatste uur nog 4 vissen.

Via de app heeft inmiddels het hele team vis maar uitschieters zitten er niet bij. Als de uitslag een dag later bekend gemaakt wordt is het weer een "bittere" pil. Teun Moor vangt in het A vak 4 vissen (102 cm) een 19e plaats in het vak, Ed van Zanten 3 vissen (65 cm) een 20e plaats, Paul van Boheemen vak C 3 vissen (65 cm) een 14e plaats, Jan Groenewegen vak D 1 vis (30 cm) een 23e plaats en Willem Louman vak E, 2 vissen (45 cm) een 26e plaats. Hierdoor eindigt het Zeevisteam Westland op een 26e plaats deze wedstrijd en zakken we naar een 25e plaats in het algemeen klassement. Nog één wedstrijd om ons te revancheren.

Van Jiff Cuijpers krijg ik nog een onderlijntje mee en een restant aas ook van John de Vries, Jan Groenewegen en Ed van Zanten, waarvoor nogmaals dank.

De uitslag is te vinden op: www.korpsvissen.nl.

Vis greetz,

Willem

0 reacties:

Een reactie posten