maandag 2 november 2015

Zeevisteam Westland: 5e Penn Korpscompetitie wedstrijd strand Hoek van Holland zaterdag 31 oktober 2015
Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 5e Penn Korps Competitie (PKC) op het strand van Hoek van Holland, samen met het Zeevisteam Westland, bestaande uit Captain Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Gilles Traas, Paul van Boheemen en Willem Louman. Als stek krijg ik nummer C 17 toebedeeld op de Hoekse Watersportvereniging. Er staat een zo-wind van 3 bft, temperatuur 12 °C, droog, Lw Hoek van Holland 09:49 uur (-50 cm), hw 17:07 uur (+146 cm), (± 196 cm). Omdat het aan te lopen is vertrek ik met m'n spullen lopend naar het c-vak, na een duidelijk hoorn signaal mogen we om 09:30 uur beginnen.

Ik start met de Grauvell Vertix Moonlight, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag met diverse onderlijnen, haakje f314\10 ~f314 8 ~ls5013f\6, gevuld met een pier, slik, witje of een combinatie hier van, bol lood 145 gram ~ tommy lood 160 gram. Ver weg met korte wappers en 2 haaklijntjes is het plan want daar kwam met het voorvissen de vis vandaan. Maar zoals altijd is het tijdens de wedstrijd weer anders en komt er maar weinig van ver. Rond 10:00 uur krijgen we de melding van Gilles, wijting op 70 meter, tijd om over te schakelen.

En inderdaad krijg ik daar tweemaal achterelkaar een mooi doorbuigertje, voorzichtig draaien, jammer niets eraan. Nog maar eens dan, helaas niets meer. Dan komen er berichten van Jan en Ed  over de whatsapp  botjes op 20 en 30 meter. Met de Portugese onder de kant dan maar afgewisseld met fleximetalen afhouders. Levert me ook niets op.

Ver weg vangt Paul een schar, knallen maar weer, ook niets. 11:30 uur worden er weer botjes dichtbij gevangen proberen maar weer, maar natuurlijk is de ene stek de andere niet en levert me dat ook niets op. Van de Hoekse Watersportvereniging komt er nog een kar langs met soep en broodjes rookworst, dat gaat er wel in, Gre de soep was weer lekker! Rond 12:00 uur vangt Paul nog een schar en na alle afstanden en onderlijn soorten uitgeprobeerd te hebben varieer ik de afstanden nogmaals maar vandaag wil het niet lukken, erg frustrerend als je met het voorvissen wel goed hebt gevangen. Helaas blijft het zo en eindig ik met een 0, het is niet anders. Gelukkig hebben de andere teamleden wel vis en ben ik de schrapper.

Jan Groenewegen in het A vak 2 vissen (6e in het vak), Gilles Traas B vak 1 vis (31 cm) (13e in het vak), Willem Louman C vak 0 vissen, Paul van Boheemen 2 vissen (47cm) (16e in het vak), Ed van Zanten 2 vissen (35 cm) (15e in het vak). Gezamenlijk een 16e plaats vandaag, je doet je best en hoopt op beter maar dat lukt dus niet altijd. Van Johan Setoe, Janet en Henk Verlinde, Jan Groenewegen en Ed van Zanten krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals dank.

In " de Kiem" in s' Gravenzande wordt de prijsuitreiking gehouden met een gezellig etentje erbij. Uiteindelijk eindigen we op de 12e plaats en wint een ieder er een mooie waardebon van € 90 mee. Wel besteden voor 31 maart 2016 Teun :-).1e Overall is geworden HSV Westkapelle 1 met 14 punten, 2e Spro Zeevisteam met 36 punten en 3e Vrienden Team 7 ook met 36 punten. Mannen gefeliciteerd!
Tevens de hele organisatie van de Penn Korps Competitie wedstrijden bedankt voor het organiseren en tot een volgende keer in eventueel wat voor vorm dan ook.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Weer een leuk verslag Willem ! En ja zo zie je maar een paar dagen er voor sta je lekker te vangen en op de dag zelf is het weer anders . Het leuke van het korpsvissen is dat je het met elkaar doet en bij ons is het na de wedstrijd ook nog gezellig . De ene keer is het Ed en dan jij weer die goed vist en zo hebben we allemaal wel eens een mindere dag ( plek ) ! We hebben toch weer een aantal op papier sterkere korpsen achter ons gelaten en dat is toch wel leuk . Volgende jaar met Han er bij en zonder Gilles gaan we er weer tegen aan als de planning rond is maar weer eens bij elkaar komen ! IK heb er in ieder geval weer veel zin in !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jan,

   Bedankt en zeker gaan we er weer tegen aan. Altijd leuk om zo samen te vissen en gezellig was het ook. Nogmaals bedankt voor het aas regelen als Captain en de inschrijvingen van de diverse wedstrijden verzorgen.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen