zondag 20 september 2015

Zeevisteam Westland: 4e Penn Korpscompetitie wedstrijd strand Westkapelle - Zoutelande zaterdag 19 september 2015
Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 4e Penn Korps Competitie (PKC) op het strand van Westkapelle - Zoutelande, samen met het Zeevisteam Westland, bestaande uit Captain Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Gilles Traas, Paul van Boheemen en Willem Louman. Als stek krijg ik nummer C 1 toebedeeld op het verzamelpunt in Westkapelle Herrijst, 1 slag voorbij het aardappeldal, slag Zuiderduin. Er staat een n-wind van 4 bft, temperatuur 16 °C, droog, Lw Westkapelle 11:55 uur (-143 cm), hw 18:01 uur (± 198 cm), (± 341 cm).

Om 10:00 uur mogen we beginnen en ik start met de NBS Tornado, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje Aberdeen 10, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 160 ~ piramide lood 140 met meer stroming 190 gram geankerd.

Frank Peene links van me op C3 begint voortvarend door er onder de kant al snel een zeebaarsje uit te trekken, rechts van me pakt Edwin de Lange ook al een zeebaarsje en ook Jeromy van Houdt links van me op C2 en snel schakel ik over op de feeder. Ik probeer nog wat verschillende onderlijnen maar het lijkt er op alsof de vis met een boog voorbij m'n aas zwemt. Onder de kant wil het niet lukken, dan maar zover mogelijk. Ik schakel weer terug naar de NBS Tornado stok met een zwaardere top erop, gevlochten 08\100 mm erop en knallen maar. Als ik net op m'n viskist zit om m'n andere lijn aan te azen, zie ik plotsklaps m'n top meerdere malen flink doorbuigen. Ha vis!

Het is een zware draai en ik moet als Speedy Conzales draaien om niet vast te komen zitten in de klei rand, een loodlifter gebruik ik liever niet, want de vorige keer gebeurde het nogal eens dat het loodje tegen de rand aan kwam, de loodlifter opensprong en weg was. Opeens schiet de vis boven net wateroppervlak en eerst denk ik dat er een mooie zeebaars aankomt. Als ie op strand aan komt blijkt het een gladde haai te zijn. Gaaf! De eerste haai op Nederlandse bodem en de eerste gladde haai ooit.
Ik ben er blij mee, om 11:17 uur van de 0 af en gelijk 47 cm op de kaart, lekker, dat tikt aan. Hierna beginnen de gasten om me heen ook gelijk ver te vissen en Edwin de Lange pakt ook een haaitje 2 cm kleiner waarschijnlijk z'n zusje :-). Ook komen er diverse platvissen het strand op.

13:01 uur scoor ik nog een doubletje van een zeebaarsje met een scholletje. Jammer genoeg is het scholletje onder de 10 cm en krijg ik er een 1 punter voor op de kaart (1 cm).Omdat de stroming toeneemt en 190 gram geankerd niet meer blijft liggen, schakel ik weer over op de feeder. Helaas levert me dat niets meer op. En om 14:00 uur blijf ik staan op 3 vissen.

Bij terug komst blijkt het hele Zeevisteam Westland in de vis te zitten en dat is mooi. Gilles Traas vangt 7 vissen (125 cm) en scoort een 6 in het A vak, Paul van Boheemen 4 vissen (77 cm) een 7 in het B vak, ikzelf 3 vissen (69 cm) een 12 in het C vak, Ed van Zanten 6 vissen (100 cm) een 9 in het D vak en Captain Jan Groenewegen 5 vissen (82 cm) een 9 in het E vak.

Gezamenlijk levert dat een 8e plaats op met het Zeevisteam Westland en stijgen we in het algemeen klassement van de 15e naar de 11e plaats (met punten gedeeltelijk 10e plaats). Op naar de volgende zou ik zeggen.

Van Danny Lemmens, Jan Groenewegen en Ed van Zanten krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  te gek hoor een haaitje.
  Die kan zeker bij je PR lijst staan ;-)

  Groetjes John [WJA]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha John,

   Ja erg leuk. Klopt! Bedankt voor je reactie.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen