zaterdag 12 april 2014

Zeevisteam Westland: voorvis-sessie voor de voorselectie NK donderdag 10 april 2014
Hallo vis vrienden,

Vandaag vissen we een voorvis sessie op het strand van s' Gravenzande Paul van Boheemen en ik gaan een stukje naar rechts vanaf de opgang. Martin v\d Drift recht tegenover de opgang met Gilles Traas links ernaast. En Jan Groenewegen en Ed van Zanten een stuk links vanaf de opgang. Even voor 08:00 uur starten we en het weer zit mee, een lekker dagje om te vissen. Er staat een zw-wind van 3 bft, temperatuur 9 °C, lw HvH 06:20 uur (- 73 cm), hw  12:49 uur (+ 89 cm), (± 162 cm). Met één hengel dichtbij en één hengel zover mogelijk proberen we te achterhalen waar de vis zich zo'n beetje bevindt op een bepaald tijdstip, wellicht dat dat in ons voordeel kan werken bij de voorselectie van het N.K.(Nederlandse Kampioenschap).

Ik vis met de NBS stok van 4,60 meter, hoofdlijn Penn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\8, tommy lood 160 gram. De stok die wat dichterbij ligt is de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, diverse onderlijnen etc, etc.

In de eerste draai om 08:12 uur heb ik al een botje, de tweede draai om 08:36 uur volgt er nog één.De derde draai om 08:54 uur weer één. Dat gaat lekker, alles op de zover weg mogelijk stok, de hengel die dichtbij ligt (net over de branding, niets). Paul heeft inmiddels ook twee botjes gevangen en om 09:18 uur heb ik een doublet van bot en botje.09:19 uur vangt Paul een zeebaarsje, ze zitten er nu al sporadisch, het is z'n eerste van het seizoen. 10:14 uur een doublet van een dikke bot met een botje.Om 11:00 uur vang ik een doublet van bot en botje. 11:21 uur nog een botje. En net voordat we gaan opruimen vang ik nog een mooie van 33 cm.
9 stuks, dus het goede bericht is, er zit weer vis! Paul vangt er 13, baas boven baas. Terug op de parkeerplaats blijken Gilles en Martin er ieder 5 te hebben en Ed en Jan ieder 4. Zo op het gevoel zou je zeggen dat het links van de slag slechter is met vis dan rechts. Ook is alles redelijk ver gevangen en niets dichtbij. Morgen gaat Gilles nog voorvissen.

En inderdaad nadat Gilles voor gevist heeft, blijkt na 1 dag dat alles weer veranderd is, de meeste vis wordt nu pal achter de "branding" gevangen. Met 9 vissen op dezelfde plek waar Paul en ik hebben gestaan, zit het met de aantallen nog goed. Eens kijken wat er zaterdag van kunnen "brouwen", meer als je best kan je niet doen.

Vis greetz,

Willem
0 reacties:

Een reactie posten