zondag 8 december 2013

Zeevisteam Westland: 5e Penn Korpscompetitie wedstrijd strand Hoek van Holland zaterdag 07 december 2013


Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 5e Penn korpscompetitie wedstrijd samen met het Zeevisteam Westland op het strand van Hoek van Holland. Aangekomen in het clubgebouw van WSV Hoek van Holland worden de laatste paar korpsen ingeloot en ik zelf mag het proberen op stek C24, Martin vd Drift op A24,  Jan Groenewegen op B24, Gilles Traas op D 24 en Ed van Zanten op E24. Er staat een wnw-wind van 5 bft, temperatuur 9 °C, met een enkel buitje lichte motregen lw HvH 10:35 uur (-74 cm), hw 17:46 uur (+143 cm), (± 217 cm).

We worden weer keurig met de "platte"kar weggebracht en om 09:30 uur mogen we beginnen. Ik start met de 5 meter stok hoog afgesteund tegen het vuil, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, diverse wapperlijnen en afhouders, haakgroote varieerend van f314\10 t\m ls5013f\6 gevuld met tap\pier\zager of een combinatie hiervan, geankerd lood 190 ~ 210 gram.

Veel gebeurd er niet op de stek waar ik sta, er zit regelmatig plukken vuil op de lijn met mesheften en komt de lijn moeilijk los van z'n ankers, ik besluit de hoofdlijn te vervangen naar 25\100 mm, zeker met al dat vuil is dat wat verstandiger. Zes plaatsen links van me wordt er een visje gevangen maar daar blijft het dan ook bij. M'n lijn van 25\100 mm nylon knapt nog een keer als er een berg vuil in komt. Snel een nieuwe spoel erop en gaan maar weer.

Naarmate het water zakt wordt het vuil toch minder en dat vist een stuk aangenamer. Rond het middag uur komen ze weer langs met een broodje warme halve rookworst en de "befaamde" soep met ballen van Gre. Voor het luttele bedrag van tesamen 3 euri, daar kan geen cateraar tegen op. Gre, ook dit jaar heeft ie weer uitstekend gesmaakt.

Wat ik ook probeer om een visje te vangen, niets wil lukken, één troost zo gaat het bij de meeste. Om 13:30 uur is het weer afgelopen en blijf ik helaas op de 0 staan. Ook Jan Groenewegen en Martin van der Drift hebben een 0 gevist. Gelukkig heeft Ed van Zanten wel 1 vis en Gilles Traas zelfs twee, zodat de "schade" misschien beperkt blijft met zoveel nullen.

Om 17:30 uur beginnen we met eten en dit jaar staan er diverse pasta's op het programma. Door twee opschep punten te creëren is de rij lekker kort en kan er snel met eten begonnen worden.En dat gaat er prima in. Bij de prijsuitrijking blijken we vandaag 13e van de 30 korpsen geworden te zijn en hiermee stijgen we zelfs nog in het algemeen klassement van de 9e naar de 7e plaats. En natuurlijk hoopte we op nog beter maar t.o.v. vorig jaar zij we flink gestegen van een 27e naar een 7e plaats in 2013. Toch een mooie resultaat, korpsgenoten bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd hiermee. En hiermee winnen we een Penn affinity 7000 molen, een mooie prijs alleen jammer dat hierop m'n 8000 spoelen weer niet passen.De 3e plaats is voor zeevisteam Brabant.De 2e plaats voor Spro Zeevisteam.En de 1e plaats voor Zeehengelsport Magazine Zeevisteam. Die hun titel van vorig jaar hiermee prolongeren. Knap gedaan!Mannen gefeliciteerd met dit mooie behaalde resultaat! En de organisatie en controleurs weer bedankt voor het opzetten van een uitstekende competitie 2013. 

Vis greetz,

Willem

3 opmerkingen:

 1. Hoi Willem
  Inderdaad jammer dat de visserij niet mee zat . Als korps hebben we het prima gedaan en als ik volgend jaar ook nog een visje gaat vangen kunnen we alleen maar omhoog gaan . Zondag lekker naar de Zandmotor en de week er op Grote prijs Ter Heijde en volgend jaar in nieuw tenue aan de waterkant !! Groetjes Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik( gaat) ze vangen moet uiteraard zijn ik( ga ) ze vangen !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jan,

   Je was op de haagshe toer ;-). Soms probeer je alles en wil het gewoon niet, daar doe je niets aan. Ben benieuwd of we zondag kunnen vissen daar met al dat vuil in het water. Bedankt voor je reaktie

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen