zaterdag 13 april 2013

Zeevisteam Westland: voorvis-sessie Ter Heijde donderdag 11 April 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag gaat het Zeevisteam Westland voorvissen voor de voorselectie N.K. op Ter Heijde. Eens kijken hoe het gesteld is met de vis en wat de beste tactieken zijn voor een bepaalde stek. Er staat een zo-wind van 4 a 5 bft met stoten naar 6 bft, zo-draaiend naar zw om daarna weer te draaien naar wzw, 7 °C met regelmatig regen. Ed is zo slim geweest om een platte kar te regelen en zo worden we lekker relaxed weggebracht links het strandop richting s'Gravenzande waar waarschijnlijk de vakken a, b en c worden uitgezet. Leen bedankt weer!




Rond 08:30 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, diverse onderlijnen, tommy lood 175 gram, later 175 gram geankerd. Al gauw bijt Gilles de "spits" af met een botje.



Martin vangt ook wat botjes, Jan vangt er één en om 11:00 uur heb ik er ook eentje.



Hierna is Ed aan de beurt. Hij trekt er ook nog een stevig net uit waar 5 loodjes inzitten, kennelijk hebben hier een aantal vissers hun lijn op kapot getrokken. In de laatste draai heeft Ed nog een bot en Jan een schitterend doublet botten waarvan er eentje 39 cm meet.



Rond 12:30 uur ruimen we op en de uiteindelijke stand is Gilles 6 vissen, Martin 5 vissen, Jan 3 vissen, Ed 2 vissen en Willem 1 vis.

Vis greetz,

Willem

0 reacties:

Een reactie posten