zondag 17 maart 2013

Zeevisteam Westland: 1e Penn Korpscompetitie wedstrijd Zoutelande zaterdag 16 maart 2013Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e Penn korps competitie wedstrijd met het Zeevisteam Westland bestaande uit: Captain Jan Groenewegen, Gilles Traas, Ed van Zanten, Martin van de Drift, Teun Moor en Willem Louman. Jammer genoeg is Teun Moor ziek geworden en dus valt Jan Groenewegen voor hem in. Teun een spoedig herstel toegewenst van je teammaten. Aangekomen in Westkapelle Herrijst is het een gezellige drukte van vissers. Balletje 27 komt er uit de zak en voor mij het vaknummer C. Het blijkt het 1e vak bij het vuurtorentje te zijn zo'n beetje waar ik elke wedstrijd op Zoutelande sta, eigenaardig.

Er staat een z-wind van 6 bft met stoten naar 8 bft, temperatuur 4 °C oplopend naar 6 °C, nog enigzins koud maar wel droog. De vakken zijn lekker ruim uit elkaar gezet zo'n 17 meter wat met deze harde wind toch echt wel nodig is. Om 10:00 uur krijgen we een duidelijk hoorn signaal en mogen we beginnen. Ik start met de 5 meter stok hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, en gebruik deze wedstrijd diverse onderlijnen, korte wappers, lange met drijvers en zonder, afhouders kunstof, metaal, haakgrote varierend van ls5013f\8 tot f314\8, geankerd lood 190 gram.

In de 1e of 2e draai zie ik m'n buurman rechts al gelijk een klein botje vangen vlak vooraan. Ik probeer het ook maar het levert me niets op, wat verder dan maar echt een flinke afstand werpen lukt me niet met die harde wind en geankerd lood. Toch komt zo te zien de meeste vis die er gevangen word van vrij dichtbij en dat is dan weer een meevaller.(Kunnen de niet extreem verwerpers ook scoren ;-). Ik wissel wat af met lijnen en besluit de Teun methode toe te passen, rode afhouders met 1 enkel slikje op de haak. Als ik deze binnen draai begin ik te smillen, vis! En ja, niet eentje, volle bak!2 scharren en een scholletje hebben de Teun methode goed begrepen, 15, 16 en 17 cm en dat is gewoon lekker ;-). M'n buurman links vangt een mooie maat schar maar voor de rest blijft het maar bij een enkel visje. Als ik verder vis met deze methode levert het me gek genoeg niets meer op. Op een gegeven moment gaat de stroming weer naar links en voordat ik er erg in heb is m'n lijn naar links gestroomd en zit ik vast mijn lijn knapt en ik schakel over op m'n reserve hengel met 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijnen etc, etc.

Ff een nieuwe voorslag erop en ik schakel weer over naar 22\100 mm nylon. Wat verder werpen levert me ook geen vis meer op wel draai ik door een richel en dat levert me nog een oude onderlijn met lood op. In de laatste draai gaat m'n buurman links me nog voorbij met 1 cm door nog een mooie schar te vangen. Toch met 3 visjes mag ik niet klagen al had ik er graag nog wat bij gezien. Om 14:00 uur is het gedaan en rij ik terug. Westkappele Herrijst is dicht maar Brasserie de Fontein zit ernaast waar we nog wat kunnen eten en drinken. Gilles blijkt het uitstekend gedaan te hebben met 6 vissen een 1 in het vak, Ed heeft er 2, Jan 1  en Martin 2. Mooi een goed begin van het vernieuwde Zeevisteam Westland allemaal vis.

Komplimenten aan de gastheren van HV Vlissingen die het parcours lekker ruim hebben uitgezet en aan de Penn organisatoren  voor de uitstekende verzorging van de wedstrijd. Een mooie 4e plaats voor het Zeevisteam Westland. Van Jan en Ed krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals hartelijk dank!

De uitslag (klikerdeklik)


Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

 1. He Willem,

  Gefeliciteerd met jullie resultaat ...
  En je hebt zeer goed gevist.
  Op naar de volgende penn wedstrijd, en hopen dat jullie dit resultaat kunen vast houden. Ik kijk elke keer bij het inschrijven of ik je kan vinden om effe kennis te maken, maar ik heb je nog steeds niet gezien.
  Wij hadden niet zo goed gevist. Een 10e plek. Das niet goed maar ook niet slecht. Volgende keer beter.

  Nogmaals proficiat met jullie grandioos resultaat !!

  Groeten,

  Marco

  DAM - bd store ZeevisTeam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,

   Bedankt! Ja, we komen elkaar nog weleens tegen. Met een 10e plek zitten jullie toch in de bovenste kopgroep. Ja vasthouden of verbeteren, we gaan ons best weer doen, heb er veel vertrouwen in met dit team.
   Bedankt voor je bericht.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 2. Super Willem, mooi gevist!

  (Overigens staat de website online nu en lijkt ook het doorsturen van je berichten te werken!)
  www.hsvdezeebaars.nl

  Groet, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Leo,

  Bedankt! Gilles Traas deed het nog ff een stukkie beter door een 1 te vissen in zijn vak, daar kon ik nog niet aan tippen. Maar 5e in het vak is een mooi resultaat voor mij.
  Heb net gekeken, mooie site geworden. Zal aardig wat werk geweest zijn. Ik ga hem bij m'n links zetten.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi resultaat met het korps, gefeliciteerd. Mooie foto ook trouwens! Was een rare visserij was het, ik had er ook een triplet bij en vervolgens 2 uur niks meer gevangen???
  Heb nu al weer zin in de volgende :-)

  Gr. Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Ruud,

   Bedankt! Je hebt het zoals gewoonlijk ook weer prima gedaan. Vreemde visserij he, het lijkt wel hit and run van de vissen. Ga je zien.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen