woensdag 20 februari 2013

Thailand, Hua - HinThailand,Zo weer terug van 3 weken Thailand met het vrouwtje en zoals altijd genoten van het mooie weer( tot 36 graden toe ) , het heerlijke eten en de aardige mensen . Vorige jaar voor het eerst een paar dagen gevist en dat was zo goed bevallen dat het er dit jaar natuurlijk ook van moest komen !! Op internet een fishing Lodge in de buurt van Hua - Hin opgezocht en afgesproken met de eigenaar dat hij ons s'morgens om 9 uur kwam ophalen bij het Hotel en na een ritje van 20 minuten kwamen we aan bij twee keurig verzorgde visvijvers waarin een aantal mooie vissen zouden zwemmen . Het is een geheel verzorgde dag wat bestaat uit ophalen en terug brengen van en naar je hotel. Als visser betaalde ik 2500 Bath en Monique als niet visser 400 Bath inbegrepen de hele dag een koelbox met frisdranken en water , maaltijden was super, alleen voor je biertje moest je extra betalen.

Omdat ik vorig jaar al redelijk wat Giant Mekong Catfishes had gevangen ging ik dit jaar voor de wat andere soorten denk hierbij aan Arapaima, Alligator Gar, Amazon Redtail Catfish of wat andere soorten die hier allemaal rond zwemmen . Ik had twee hengels tot mijn beschikking waarvan er een werd beaasd met een broodkruim gekneed tot een bal en daar onder een pluim brood die ook in de bal werd geknepen . Hengel neerleggen, slip los en dan wachten wat er komen gaat . Met de andere hengel werd er afgewisseld met kip en vis om de meer roofachtige vissen te kunnen verschalken . Net als vorig jaar hoefde ik niet lang te wachten om de eerste Catfish te landen maar daar kwam ik niet voor !! Toen een mooie aanbeet en moest aardig mijn best om deze vis onder controle te krijgen het bleek een Pacu te zijn van een pondje of twaalf te zijn , een vis met een monster bek en tanden zo groot als een volwassen mens !!Pacu blijkt een grote Piranha soort te zijn die dus behoorlijk strijd geven en mijn Thaise buddy nog even liet zien hoe zo'n gebit er uit ziet. Na weer een aantal Catfishes en Pacu's te hebben gevangen ving ik weer een nieuw soort voor mij een Giant Siamese Carp, een prachtige vis met mooie schubben.Ik ben twee dagen later nog een dag gegaan en toen weer een aantal leuke vissen . Helaas twee aanbeten van een Arapaima en eentje van een Alligator Gar niet kunnen verzilveren . Mocht je in Thailand op vakantie zijn en wil je een keer vissen kan ik je dit aanraden . Hierbij nog wat foto's om een indruk te geven hoe het er in Hua -Hin uitzag . Vorig jaar op twee andere locaties gevist hier kan ik je eventueel ook informatie over geven.

Gr Jan

3 opmerkingen:

 1. Hey Jan, moet gelijk weer terugdenken aan mijn vakantie van vorig jaar, fantastisch eten en hele relaxte mensen. Vissen vang ik liever in het wild dan in een vijver, maar in het wild was geen succes, dus een volgende keer misschien toch maar in een vijver ;-)

  Zie je,

  Arnold

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arnold
  Klopt inderdaad, wij zijn weer op zes verschillende plekken geweest ook langs de kust maar
  daar valt met de hengel weinig te beleven dus is een paar keer in zo'n vijver toch wel een leuke afwisseling van eten , drinken , slapen !! Deze vijvers waren redelijk klein maar wel een goed bestand van verschillende vissen dus ik heb me prima vermaakt !

  Groetjes Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Jan,

  Leuk verslag. Je kunt nu weer een paar soorten van je lijstje afschrapen. Tot zondag!

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen