zaterdag 8 september 2012

Zeevisteam Westland: 3e Penn Korpscompetitie wedstrijd Wijk aan Zee 08 september 2012Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e korpscomp. wedstrijd samen met het "Zeevisteam Westland". Het is een schitterende dag en ik heb er zin in. Aangekomen in Wijk aan Zee bij "het Strandhuis" is het weer een gezellige drukte met de bekende gezichten van wedstrijd vissend Nederland en een enkele Belg niet te vergeten. Bij het uitdelen van de wedstrijdkaarten krijg ik stek B 9 toebedeeld, een stuk naar links vanaf "het Strandhuis", afwachten maar wat dat gaat worden Er staat een zw-wind van 2 bft, temperatuur 21 °C, met een brandend zonnetje. Hw Wijk aan Zee 08:59 uur (88cm), lw 17:05 uur (-55 cm).

Rond 10:00 uur gaat er een duidelijk hoorn signaal en mogen we beginnen en vliegen er tegen de 150 beaasde onderlijnen de Noordzee in. Zelf start ik met de sportex feeder, hoodflijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntje haakje f314\ 8 gevuld met een cocktail van makreel met een zeepier of een slik of een stukje calamares met een zager. Het water is net aan het afgaan en tussen het strand en de eerste bank loopt over de hele lengte van het strand een zwin, op sommige stukken wat dieper als andere en ik besluit daar te starten in de hoop een botje of een zeebaarsje te scoren. Af en toe krijg ik wel wat tikjes maar al gauw blijkt het alleen om krabbetjes en garnalen te gaan.Bij niemand in de buurt zie ik dan ook wat uit de zwin komen en ik besluit na 35 minuten over te schakelen op de 5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, de rest blijft hetzelfde. Hiermee gooi ik ruim over de eerste bank heen en door steeds een aantal slagen binnnen te draaien 2 minuten te stoppen en dan weer een stukje binnen draaien vang ik na 1 uur vissen een bot van 20 cm.En dat is een mooi resultaat want het is geen vetpot met de visserij vandaag. Na een tijdje zie ik links van me wat vis naar boven komen en rechts schijnt er iemand te zijn die in het diepere gedeelte van de zwin vooraan toch 3 botjes heeft weten te scoren. Je moet het maar net treffen denk ik. In het laatste uur komt er nog een mevrouw met een klein meisje en vraagt of ze vooraan mag zwemmen. Het kan wel mevrouw, maar er liggen wel haken, zeg ik. Ik verwijs ze naar het open gedeelte waar geen vissers staan en gelukkig besluiten ze daar naartoe te gaan. In het laatste half uur lijkt het erop dat de vis weer begint te aazen want hier en daar worden er opeens botten gevangen. 10 minuten voor het einde volgt m'n 2e vis een botje van 19 cm.Bij het eindsignaal om 14:00 uur, de laatse draai aan de afhouders zit er niets meer aan. En met 2 vissen in m'n vak heb ik het redelijk gedaan zo te zien. Van Rob de Blois krijg ik het resterende aas mee, waarvoor nogmaals dank. Weer terug in "het strandhuis" blijkt Ed er 1 gevangen te hebben, Jan heeft een 0 gevist en Hans heeft ook 1 visje gescoord.

De 4 beste resultaten tellen dus is het erg jammer dat we deze wedstrijd niet met z'n 5 en konden vissen zodat we een grotere kans hadden om een 0 weg te poetsen. En helemaal niet netjes van een teamlid om niets meer van zich te laten horen. Meld je dan af zou ik zeggen dan weten de rest van de teamleden teminste waar ze aan toe zijn. Maar goed, dat zijn de perikelen van het korpsvissen denk ik de rest van het team wat gevist heeft smells like team spirit ;-). Nu maar hopen dat we van de 28e plaats overall op weg zijn naar omhoog.

Vis greetz,

Willem

Nog wat sfeerfoto's die John (wja produkties) van mij gemaakt heeft.

2 opmerkingen:

 1. 300 onderlijnen Willem? Mochten we met 2 hengels vissen gisteren :-)
  Jammer dat jullie maar met z'n 4-en waren. Wij hadden gisteren allemaal vis maar allemaal tussen de 1 en 3 visjes, geen uistschieters dus naar verwachting ook geen hoge klassering. Het was een taaie visserij en totaal anders dan tijdens het voorvissen op vrijdag ....
  Gr. Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ruud,

   Euh, Foutje Bedankt! 150 dus. Met allemaal vis hebben jullie het toch niet slecht gedaan, zeker met nog tussen de 1 en de 3. Het kan best nog weleens meevallen denk ik voor Rancar. Maar taai was het zeker.
   Bedankt voor je bericht en de correctie ;-).

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen