maandag 11 juni 2012

Zeevisteam Westland: 2e Penn Korpscompetitie wedstrijd Baaiweg Zeeland 09 juni 2012Hallo vis vrienden,

Vandaag vissen we als Zeevisteam Westland de 2e korpsviswedstrijd in Zeeland aan de baaiweg. Er staat een harde wzw wind van 6 bft met stoten van 7 bft, temperatuur 13 °C, lw Westkapelle 12:09 uur, hw 18:25 uur. Aangekomen op het verzamelpunt Westkapelle herrijst, hebben we als steknummer 6 geloot zelf sta ik in het c vak en door naar het einde van het b vak te rijden (laatste stukje van de dijk) hoef ik maar een klein stuk over het strand naar c6 te lopen.

Na een duidelijk signaal mogen we om 10:00 uur beginnen. Ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochten 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn verzwaarde 3 hoeksafhouders, haakje f31\6 met een piertje\slikje of een zager, geankerd lood 170 gram. Het stroomt behoorlijk en op deze manier blijft de boel goed liggen bij mij. Nadat diverse vissers hebben binnegehaald met niets eraan besluit ik de boel nog maar even te laten liggen. Na een half uur draai ik binnen, en ja, mooi vis! Niet erg groot maar vis is vis en zo te zien ben ik de eerste bij mij in de buurt. Een scholletje van 14 cm.Nog een keer dan maar. Maar het wordt later en later en er wordt erg weinig gevangen. Afentoe haalt er iemand nog een visje naar boven maar er zijn er ook bij die op de hatelijke 0 blijven staan. Afwisselen met wapperonderlijnen levert ook niets meer op, en na 4 uur vissen blijf ik op een score van 1 visje staan. Aangekomen bij Westkapelle herrijst blijk ik het niet eens zo slecht te hebben gedaan, jammergenoeg blijkt alleen Ed een visje te hebben en de rest van het korps niets. Bij de uitslag komen we ook voor de 2e wedstrijd op de 25e plaats van de 30 teams en bij de tussenstand staan we nu op de 28e plaats. We hebben nog een lange weg te gaan als Zeevisteam Westland ;-).

Zeevisteam Westland lid, Willem Louman

7 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  het valt niet mee om een visje uit te peuteren.
  Altijd afhankelijk van de situatie ter plekke, wel een mooi getekend scholletje. In ieder geval leuk om ook deze wedstrijdverslag te lezen. Verder kan ik niet veel verslagen vinden van PKC.
  2012. Alleen die van Marc B.

  grt John.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John,

  Bedankt voor je reaktie. Het viel zeker niet mee. Waar staat ie van Marc B ?, vind het altijd wel leuk om te lezen hoe een ander het beleeft.

  lid Zeevisteam Westland: Willem Louman

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo allemaal,

   Jammer voor jullie dat het zo slecht afgelopen is in zeeland. Tja ze zeggen dat ze in zeeland de meeste zon uren hebben maar ook kan hier veel wind staan. Het zit niet mee met de penn korpsen competitie. De 1e wedstrijd veel wind en de 2e helaas ook. Zondag was er stond er bijna geen wind. Was dat maar een dag eerder dachten wij. Het was een moeilijke visserij. Alleen diegene die bleven liggen konden een visje vangen. Ik zag in de uitslag dat er toch een paar mooie baarzen waren gevangen .... lucky bastards.
   Gelukkig hadden wij het niet slecht gedaan met ons team. We hadden allemaal vis. Je mag wel eens geluk hebben natuurlijk. Alleen de punten telling ??. Maar ... hopelijk de 3e wedstrijd, wijk aan zee hebben we eindelijk mooi weer. (En kunnen de zwembroeken aan!!!)

   Veel succes met de verdere wedstrijden.

   tot ziens in wijk aan zee

   Marco

   DAM/BD STORE ZeevisTEAM

   Verwijderen
  2. Hoi Willem,
   mijn verslagjes zijn te lezen op www.vissenmetmarc.wordpress.com

   groeten!
   Marc

   Verwijderen
  3. Hoi Marc,

   Leuke site! Ik zet je bij m'n favorieten.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
  4. Hoi Willem,
   Leuk! Ik las jouw stukjes al een tijdje.
   groeten!
   Marc

   Verwijderen
 3. Hoi Marco,

  Bedankt voor je reaktie! Met allemaal vis hebben jullie het zeker goed gedaan!Een mooie 3e plaats. Dus nog steeds op 1, geen reden tot klagen lijkt me. Zou inderdaad wel eens prettig zijn als het weer de volgende wedstrijd beter is. We bliven oefenen en misschien de voldende wedstrijd een beter resultaat voor Zeevisteam Westland. Tot ziens!

  Willem Louman, lid Zeevisteam Westland

  BeantwoordenVerwijderen