zondag 27 maart 2016

Zeevisteam Westland: voorvis-sessie woensdag 23 maart 2016
Hallo vis vrienden,

Vandaag maar eens lekker een vrije dag genomen om te gaan voorvissen (Niet dat het wat uitmaakt maar het is gezellig en goed voor de team spirit) met een gedeelte van het Zeevisteam Westland bestaande uit, Captain Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Paul van Boheemen en ikzelf Willem Louman. Met "de platte kar" komen we op de plaats van bestemming aan, klasse geregeld door Paul! Er staat een nnw-wind van 4 bft, temperatuur 8 °C, Lw HvH 07:55 uur (-67 cm), hw 15:05 uur (+ 127 cm), (± 194 cm). Veel miezer regen. Rond 08:30 uur beginnen we de stokken op te tuigen een paar honderd meter verderop staan er nog 2 roodjassen (Rankar leden :-) voor te vissen.

De 4,5 meter Tronixpro Cobra GT en de 5 meter Shimano Surf Leader 500 BX-G tuig ik op met 20,5 \100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik\diepvries tap of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram ~ piramide lood 180 gram ~ geankerd 170 gram.

Het is nog een woelig zeetje, maar er zit meer vis dan ik had verwacht Jan en Ed vangen regelmatig mooie botten.En ook Paul weet ze te vangen. Verschillende systemen blijken te werken, lange wapperlijnen, korte lijnen en afhouders het maakt weinig verschil uit. Zelf vis ik op m'n gemakie en maak geen beaasde reserve onderlijn klaar. Ik vang er 4.
Paul vangt er 12, Ed vangt er 11 en Jan 6, hierna gaan we nog lekker even snacken en de laatste spullen kopen bij Hengelsport zaak Westland, toch leuk dat Leon z'n overgenomen hengelsport zaak naar ons vernoemd heeft, nu de sponsering nog :-).

Een gezellig dagje zo en we zijn hoopvol gestemd voor de 1e PKC (Penn Korps Competitie) van 2016.

Vis greetz,

Willem

0 reacties:

Een reactie posten