zondag 12 april 2015

Zeevisteam Westland: voorselectie Kust Midden Ter Heijde zaterdag 11 April 2015
Hallo vis vrienden,

Vandaag is de dag dat we het moeten gaan doen met het Zeevisteam Westland (onder de naam DZV de Eurovissers K-2) ons plaatsen voor het NK zout 2015 wat op 3 oktober gehouden wordt op het strand van Noordwijk. Ruim op tijd vertrek ik naar de verzamelplaats het clubhuis van HSV 's Gravenzande. Halverwege kom ik tot de conclusie dat ik m'n portemonnee vergeten ben waar onder andere m'n vispas in zit en met een " bloed gang " rij ik terug. Gelukkig kom ik nog op tijd aan en kan ik m'n wedstrijdkaart en aas in ontvangst nemen. Als korps hebben we steknummer 15 toebedeeld gekregen en ikzelf sta in vak E, gelukkig maar een klein stukje lopen rechts van de opgang.

Er staat een harde zw-wind van 6 bft met stoten van 8 bft en in het laatste uur draaiend naar wnw, temperatuur 9 °C, af en toe een regen buitje, echt " takke weer" dus. Hw HvH 07:49 uur. Om de molen van m'n reserve hengel te sparen tegen de zandstorm leg ik er een doek overheen zodat ik hem na deze sessie nogmaals kan gebruiken. Om 12:00 uur klinkt er een duidelijk toeter signaal en mogen er 97 deelnemers beginnen.

Even verderop, op een kop stek staat Kees Steyl van de Zeenaald, die draait er in de eerste draai gelijk een doublet van een zeebaars van 50+ met een grote bot uit, dat is een "lekkere" start. (Op het einde heeft hij 7 vissen waaronder nog een 50+ zeebaars en wordt uiteindelijk 2e overall).

Ik start met de 4,60 meter NBS Tornado stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\10 ~ f31\8, gevuld met een pier, slik, zager, witje, tap of een combinatie hiervan, in het begin tommy lood 180 gram maar al snel loopt dat weg doordat de toenemende wind de boel los waait, na 175 gram volgt 190 gram en uiteindelijk 210 gram geankerd en nog loopt dat weg. Maar door met 4 vissers op 1 rij zoveel mogelijk tegelijk binnen te draaien blijft het "kantklossen" (het uit de klit halen van elkaars lijnen) tot een minimum beperkt.

Hier en daar komt er toch wat vis naar boven, maar het is echt "ploeteren" geblazen. Uiteindelijk lukt het me om een grote bot te vangen, hij blijft even liggen op de zandbank want m'n topoog is dicht geslipt, en nu maar hopen dat ie niet los schiet, even het vuil verwijderen en verder draaien, gelukkig kan ik hem binnen draaien en het is een mooie van 38 wedstrijdcentimeters.Gilles heeft al via whatsapp laten weten een bot op afstand gevangen te hebben en even laten komt Ed met goed nieuws dat ie een doublet aan de haak heeft geslagen. Alleen in mijn omgeving hebben de meeste vissers 2 a 3 vissen en dik meer centimeters, behalve Ruud van Noord die met 3 visjes net 30 cm scoort, een beetje "mazzel" moet je wel hebben nu.

15:51 uur in de een na laatste draai komt er op zo'n 20 meter uit de kant toch nog een tarbotje bij van 15 cm en Danny Lemmens zegt tegen me dat kan weleens een hele belangrijke zijn Willem.Teun meld via de whatsapp  dat hij op het laatst ook nog een bot van 17 cm heeft gevangen, alleen blijft Paul helaas zonder vis.

Om 16:00 uur is weer afgelopen en terug op de verzamelplaats blijken we het als Zeevisteam Westland (DZV de Eurovissers K-2) niet goed genoeg gedaan te hebben en worden we uiteindelijk 14e van de 17 korpsen. Jammer volgende keer hopelijk beter.

Individueel gaat Gilles Traas door en ikzelf "met de hakken over de sloot".

De eerste 6 korpsen van de 17 die zich geplaatst hebben:

Uitslag Korpsen:
1e ZHC de Zeenaald Korps K-2, 2e HSV Ter Heijde Korps K-2, 3e Sportvisserijbelangen Delfland Korps K-1, 4e HSV Ter Heijde Korps K-1, 5e HSV Groot Rotterdam Korps K-2 en 6e HSV De Watergeus Korps K-1.

Individueel:
1e Kees Westdorp 11 vissen (278 cm), 2e Kees Steyl 7 vissen (266 cm), 3e Wilfred Wanders 7 vissen (178 cm), 4e Leon Boschma 7 vissen 154 cm, 5e Jim Sonnenschein 5 vissen 129 cm.

Mannen en Korpsen gefeliciteerd!

De voorlopige uitslag:
(Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) :
Van Danny Lemmens, Andre Barentsen en Teun Moor krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem

NB: Blijkbaar hebben ze wat moeite met rekenen bij Sportvisserij Nederland en is er een gecorrigeerde uitslag. Helaas vallen Gilles Traas en ik hierdoor toch buiten de boot en zijn we niet geselecteerd voor het NK. Teleurstellend, moet ik zeggen, de enige kans die we nu nog maken is als er 1 van de individuele uit hetzelfde vak zich alsnog afmeld. Gelukkig is het plezier in het vissen (en dat is toch het belangrijkste), ondanks de teleurstelling, hierdoor niet afgenomen en gaan we het de volgende keer gewoon opnieuw proberen. Hier volgt de gecorrigeerde uitslag:

(Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) :


4 opmerkingen:

 1. weet,jij,of,westlandtrofee,gevist,word.???mvg,arjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Arjan,

  Ja, op zaterdag 2 mei van 10:00 uur tot 14:00 uur. Ik kopieer de gegevens wel even en maak er een flyer van zet hem zo op de site. Het heet nu trouwens de Westland Bokaal.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Willem ik weet niet of je het al weet maar de uitslag is aangepast. Jij en Gilles zijn NIET door naar het NK. Was een foutje gemaakt. Helaas.
  Grt Martin

  BeantwoordenVerwijderen