zondag 22 maart 2015

Zeevisteam Westland: 1e Penn Korpscompetitie wedstrijd strand Noordwijk zaterdag 21 maart 2015
Hallo vis vrienden,

Na nog net op de valreep "de griep" over me heen gehad te hebben kan er weer gevist worden. Dit keer met het korps "Zeevisteam Westland" bestaande uit Ed van Zanten, Gilles Traas, Paul van Boheemen, Teun Moor en Willem Louman. In het clubhuis van de sportvisser is het weer prima geregeld, een setje parkeer kaarten voor €1,50 en je kunt ruim tijdens de wedstrijdtijd parkeren. Als steknummer krijgen we 8 toebedeeld en ik mag het proberen in vak E. Gelukkig dat er "platte karren" bestaan want het is een flink stuk naar rechts. Er staat een harde nnw-wind van 5 bft met stoten naar 6 bft, temperatuur 7 °C, lw Meetpost Noordwijk, 11:24 uur (-88 cm), hw 15:37 uur (+137 cm), (± 225 cm), Regelmatig een regenbui met af en toe wat zon. Om 10:00 uur starten we met 25 korpsen dit jaar.

Ik start met de 4,60 meter NBS stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\8 afgewisseld met flexi-metalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, piramide lood 160 ~180 gram later met wat meer stroming, geankerd 170 gram.

M'n buurman links begint voortvarend door er in het begin gelijk een doublet botten uit te trekken. M'n buurman rechts pakt even later ook een botje. Gelukkig blijf ik niet snel achter om 10:37 uur pak ik een mooie bot van 39 wedstrijdcentimeters aan de flexi-metalen afhouders. Altijd "lekker" om van de 0 af te zijn.Ondertussen druppelen de berichten op de whatsapp door dat de rest van de korpsgenoten ook aan het scoren zijn. Goed om te horen, want je moet het tenslotte met z'n allen maken. 10:54 uur komt er weer een "beste" bij van 37 wedstrijdcentimeters.En dan begint het wat minder te worden met de vangsten, hier en daar komt er nog wel vis naar boven, maar het is echt zoeken. Alleen Heidi Leeuwis die 2 plaatsen recht van me staat heeft er geen probleem mee en vangt er regelmatig een botje bij. Ze verklaard wat later een "putje" (kuil op de bodem waar de vis in gaat liggen) gevonden te hebben. Tja, die mazzel moet je net hebben op je stek.

Gelukkig weet ik er nog om 11:49 uur een flinke van 39 cm bij te vangen op 10 meter uit de kant.En dan blijft het zoeken, dichtbij, ver weg er tussenin , slepen, niets schijnt meer te werken.
Om 14:00 uur is het weer voorbij en maken we als Zeevisteam Westland de balans op, allemaal vis, dat is mooi en zo eindigen we deze wedstrijd een stuk beter als vorig jaar. Een redelijk mooie 8e plaats met het korps voor de eerste wedstrijd.

De Uitslag (Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) : 1e P.K.C. Noordwijk 21-03-2015:Op naar de volgende!

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

 1. Goed gedaan Willem, ik ben samen met vrouwlief even het strand opgelopen en de eerste stekplaatsen bekeken. Maar het was koud......, zeker zonder poolpak aan. Zaterdag maar een clubwedstrijdje vissen. Ik hoop dat er dan ook wat mooie botten boven Komen. Gr Ed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Ed,

   Bedankt maar dat geld voor het hele team. Was zeker nog frisjes. Gezellig, zou me verbazen als het niets zou worden.
   Bedankt voor je reaktie.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 2. Hoi Willem, ik ben ook ff gaan kijken, bar koud maar mooie vissen. Wat een kneiters van botten he?

  8e stek is een mooie plek om te starten, alles nog mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Arnold,

   Ja, er worden mooie exemplaren gevangen, eigenlijk over de hele kustlijn, botten van 40+ zijn geen uitzondering. Zekers, ook Rancar heeft het niet slecht gedaan met een 12e plek.
   Bedankt voor je reaktie.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen