maandag 19 mei 2014

Zeevisteam Westland: 4e Richard Solleveld Bokaal 17 mei 2014
Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 4e internationale Solleveld bokaal samen met het Zeevisteam Westland, ditmaal bestaande uit Captain Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Gilles Traas, Paul van Boheemen en ik Willem Louman. Het is verzamelen bij de Hoekse Watersport Vereniging en met 167 deelnemers is dit één van de grotere zeeviswedstrijden van Nederland geworden. Het is tenslotte dan ook voor een goed doel Stichting vrienden van Sophia. Als steknummer heb ik C11 net een paar honderd meter voorbij de laatste strandhuisjes rechts van de opgang, de overige korpsleden staan op A11, B11, D11 en E11. Het weer is heerlijk, er staat een zo-wind draaiend naar wnw van 3 bft, temperatuur 15 °C (gemeten  2 meter boven land). Hw HvH 05:05 uur (+134 cm), lw 12:54 uur (-64 cm), (± 198 cm).

Om 10:00 uur mogen we beginnen, ik start met de NBS stok, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes geankerd lood 150 gram. De eerste worp maar zover mogelijk weg en kijken wat het oplevert. Na een kwartier draai ik binnen en er zit een botje aan van 16 cm, kijk daar wordt een mens blij van, de eerste draai vis, gelijk van de 0 af, altijd "lekker". Links van me staat er een vader gezellig met z'n dochter te vissen en komt even vragen mag je eigenlijk wel met 2 hengels vissen? Uhm, nee dus en hij draait er gelijk een hengel uit.Wat later verschijnt er een vliegtuigje met een spandoek, waarschijnlijk een "ludieke actie" van een vrouw met de tekst: Erik wil je met me trouwen? Nou erik als ik je advies mag geven, begin er niet aan. De eerste jaren is alles leuk en aardig en als er de "klad" inkomt lig je zo in een scheiding en ben je de helft van je vermogen kwijt (en ik kan het weten). Eigen risico dus.Nadat een aantal worpen ver weg me niets meer opleveren. Probeer ik het onder de kant met de portugese lijn maar ook dat levert me niets op, slechts een enkeling vangt een visje. omdat de stroming toch wat toeneemt verwissel ik m'n spoel voor 22\100 mm nylon en ga vissen met 170 gram geankerd op die manier kan ik de ankers wat makkelijk los trekken. Vooraan levert me ook niets op dus dan maar weer zover mogelijk. 12:08 uur een botje van 13 cm.13:36 uur levert me dat een bot op van op mijn haakse maatlat 20 cm op de gebogen maat lat van brouwers 19 cm. Nu is de controleur\meter de "scheidsrechter" maar ik zou toch pleiten met zo'n grote wedstrijd voor maatlatten met een haakse hoek. In mijn  geval maakte het voor de uitslag niet uit maar het kan een keer gebeuren dat het wel uitmaakt.13:49 uur de 4e een botje van 16 cm, mooi als er zo weinig gevangen wordt.Totaal 63 cm, eerst denk 4e in m'n vak geworden te zijn, maar later blijkt dat ik toch een 1 heb gevist en dus winnaar van m'n vak geworden ben. Een mooi resultaat dus. Als korps blijken we geen topper te zijn Jan heeft geen vis, Ed heeft geen vis , Paul heeft 1 vis en Gilles heeft vis, 2 dacht ik. De prijsuitreiking is in Maasluis, tijd voor een hapje en een drankje met wat live muziek erbij. Alleen jammer dat de prijsuitreiking meer als 4 uur op zich laat wachten. Aan de andere kant als Jurgen van Rijswijk dit allemaal alleen heeft geregeld toch netjes gedaan. De beste stuurlui staan tenslotte nog steeds aan wal.

Bij de prijsuitreiking blijk ik zelfs 2e overall geworden te zijn.Ik win een mooie beker.En ik mag kiezen uit een envelop met geld of een prijs uitzoeken. Aan de hengels die er liggen hangt geen prijskaartje en eigenlijk heb ik er genoeg dus ik kies de envelop met geld.P.s. niet aan mijn aanstaande ex-vrouw vertellen, anders ben ik hier ook weer de helft van kwijt ;-).

Als korps zijn we als 9e geëindigd van de 25 en winnen we nog een prijsje.De uiteindelijke winnaar is iemand geworden van "de Kannenbuis" met 2 grote tongen. En bij de korpsen het "befaamde" Eagle team wat al wedstrijden lang op eenzame hoogte vliegt.

Iedereen weer gefeliciteerd die in de prijzen gevallen is. Ik hoop dat iemand nog zo vriendelijk wil zijn om mij de uitslag toe te sturen zodat ik die kan plaatsen (willemgaatvissen@hotmail.com). Bij voorbaat dank! En de vriendelijke buurman links van me nogmaals bedankt voor het resterende aas.

De Individuele uitslag:


De eerste tien korpsuitslagen:Vis greetz,

Willem10 opmerkingen:

 1. Goed gedaan Willem! Boekhoudkundig gezien is je liquiditeit weer een stukje hoger geworden haha ;-)

  Gefeliciteerd!

  Groeten,

  Leo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Leo,

   Bedankt! Ja ik kan voorlopig nog aas kopen ;-).

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 2. Hoi Willem,

  van harte gefeliciteerd met de beker, en enveloppe.

  Volgens mij heb je hengels genoeg, tenzij die het water in getrokken worden.

  Groet John.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha John,

   Bedankt! Kan inderdaad voorlopig vooruit. Bedankt voor je bericht.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd Willem....goed gevist op een wedstrijd met zeer matige vangsten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha John,

   Bedankt! Eens hoop ik net zo goed te worden als jij. Voorlopig nog veel trainen en hopelijk weer eens doorkomen naar de topcompetitie en dat is al moeilijk genoeg.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 4. Willem,

  Eerlijk en mooi verslag, mijn complimenten.

  Arthur

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, goed gedaan Willem,

  Altijd leuk om bij zo'n wedstrijd in de prijzen te vallen. Echt top geregeld allemaal. Alleen maar winnaars.

  Gr Martin van Rhijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Martin,

   Bedankt! En leuk je even gesproken te hebben daar. En nu maar hopen dat de Piet Meyvogel Bokaal (ook voor het goede doel) net zo'n succes wordt op 4 oktober in Katwijk.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen