zaterdag 13 april 2013

Zeevisteam Westland: voorvis-sessie Ter Heijde zaterdag 30 maart 2013Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de eerste voorvis-sessie op het strand van Ter Heijde waar 13 April 2013 de voorselectie wordt gevist voor het N.K. (Nederlandse Kampioenschap kustvissen) met het vernieuwde Zeevisteam Westland, bestaande uit: Captain Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Teun Moor, Willem Louman, Gilles Traas en Martin van der Drift. Teun moet nog even rustig aan doen dus die vist niet mee. Er staat een no-wind van 3 bft, met stoten naar 4 bft, temperatuur 3 °C, in het begin afentoe een zonnetje, lw HvH 09:25 uur (-77 cm), hw 16:45 uur (133 cm), (± 210 cm).

Nadat de nieuwe groepsfoto is gemaakt vertrekken we richting strand. Even verderop richting "de Zandmotor" staat het team van Arthur van Tienen ook al voor te vissen. Om 09:40 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn korte wapperlijntjes, haakje f31\8 gevuld met een zeepier\slik, geankerd lood 150 gram. 20 minuten later volgt de 4,5 meter stok, nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, portugese onderlijn (zelf gemaakt), piramide lood 140 gram.

Het weer voelt nog erg koud aan en het zeewater zit nog onder de 4 °C dus een goede vangst wordt er niet echt verwacht. In het eerste uur bijt Jan Groenewegen de spits af door een mooie bot te vangen. Om 10:22 uur draai ik de hengel met de portugese lijn binnen en voel best wel wat weerstand maar is het vis of het piramide lood wat door het zand ploegt? Na binnen draaien blijkt er een mooie bot van 38 wedstrijdcentimeters aan de onderste haak te zitten, niet verkeerd en de portugese lijn zal ik zeker wat vaker inzetten.Ik probeer nog wat verschillende onderlijnen en afhouders maar er komt niets meer bij. Ook de andere korpsgenoten weten niets meer te scoren. Om 13:30 uur besluiten we het voor gezien te houden en ruimen op. Van Jan Groenewegen krijg ik nog het resterende aas mee waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Vis greetz,

Willem

0 reacties:

Een reactie posten