zaterdag 13 april 2013

Zeevisteam Westland: voorselectie Kust Midden Ter Heijde 13 April 2013Hallo vis vrienden,

Vandaag dan eindelijk de voorselectie van het N.K. (Nedelandse kampioenschappen Kustvissen) samen met het Zeevisteam Westland bestaande uit Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Gilles Traas, Martin van der Drift en Willem Louman. We vissen mee onder de naam Eurovissers korps 3. Teun Moor is in een gelegenheids team ingedeeld onder de naam Eurovissers korps 7. Als ik aankom bij de viskeet is de weg daarnaar toe afgesloten met pionnen en een agente staat te wijzen en komt op me afgelopen. Mooi denk ik, ze hebben de parkeerplaats voor de vissers vrijgehouden. Maar dat blijkt het niet te zijn er is een olielek op de parkeerplaats en op last van de gemeente is de boel afgesloten. Ok een straat eerder parkeren dan maar.

Gelukkig is er nog plek en in de viskeet is het al redelijk druk. Na het welkomstwoord van sportvisserij nederland en de bescheiden voor de controleurs zijn uitgereikt wordt er nog even duidelijk gemaakt dat haakbochten kleiner dan 7 mm niet zijn toegestaan. Hierop wordt gecontroleerd door de hoofdcontroleur. Gelukkig had ik deze nieuwe regel al gelezen in het toegestuurde regelement en m'n haken veranderd want Gamakatsu haakje f31\10, ls5013f\8 enz enz mag voortaan niet meer. Eerst snapte ik het niet, en dacht waarom? Vermoedelijk om te voorkomen dat jonge vis de haak volledig slikt en met een haakbocht van minimaal 7 mm zal de kans groter zijn dat de haak voorin zit en dus de overlevingskans van de vis groter is. Op zich een nobel streven, dus de haaklijnen aangepast, want je wilt toch niet het risico lopen dat misschien wel een heel korps wordt gediskwalificeerd omdat jij met haakje ls5013f\8 viste. En tevens is er dan eindelijk een standaard neergezet voor de minimum haakgroote.

Als we de kaarten krijgen blijk ik in vak B te staan op nummer 7 links van de opgang. Jan staat in vak A,  Gilles in vak C, Martin in vak D en Ed in vak E. Er staat een wzw-wind draaiend naar zw, temperatuur 6 °C, koud, somber weer met op het einde van de wedstrijd een licht zonnetje. Hw HvH 05:21 uur (+130 cm), lw 13:35 uur (-74 cm), (± 204 cm). Om 10:00 uur mogen we beginnen en vliegen er 94 loodjes de Noordzee in. 17 korpsen doen er mee, de 6 beste gaan door naar het N.K. op 09 november 2013 bij Groote Keeten.

Ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, en deze wedstrijd gebruik ik diverse onderlijnen, flexi-metalen afhouders en 1x de portugese lijn, in het begin tommy lood 175 gram later 150 gram geankerd. Als aas heb ik bij me witjes, zeepieren, slikken en verse tappen. M'n buurman rechts Ron van Dorst weet er al vrij snel een mooi doublet bot uit te draaien en een enkeling scoort een botje, maar het gaat moeizaam bijzonder moeizaam. Het water is nog veels te koud en er zit gewoon erg weinig vis. 10:45 uur denk ik even dat er een glasgrondel aan de haak zit, maar helaas het is een garnaaltje.M'n buurman links Kees Kleinjan vangt ook een bot, en ik werp op dezelfde afstand. Je moet het maar net treffen denk ik, het laatste half uur pakt ie er nog één van rond de 15 centimeter en daarmee ben je spekkoper. Om 14:00 uur is het weer afgelopen en voor het eerst dat ik meedoe ben ik individueel niet door, ik heb nog hoop dat de andere korpsgenoten het wel gered hebben en daarmee me toch kan plaatsen. Maar helaas alleen Gilles blijkt het top gedaan te hebben door 2 vissen te vangen met een totaal lengte van 47 cm, en is daarmee 1e in z'n vak geworden. De rest van het korps heeft ook een 0 gevist en hiermee worden we 13e. Gilles gefeliciteerd!Teun die in het gelegenheidskorps mee vist valt ook in de prijzen het korps heeft een mooie 3e plaats gehaald. Teun ook gefeliciteerd!Helaas wilde het dit jaar niet lukken en ben ik best wel teleur gesteld na alle tijd, moeite en geld wat ik erin gestopt heb, maar waarschijnlijk zullen de andere korpsgenoten dat gevoel ook wel hebben. De sfeer is nog steeds goed en volgend jaar proberen we het gewoon opnieuw.

1e in vak A: Jack Pronk 3 vissen (70 cm), vak B: Jan Grinwis 2 vissen (59 cm), vak C: Gilles Traas 2 vissen (47 cm), vak D: Frits Lighthelm 4 vissen (86 cm), vak E: Armel Spee 3 vissen (79 cm).

1e korps: WSV 's Gravenzande korps 2, 2e korps HSV de Slufter korps 3 en 3e korps: DZV de Eurovissers korps 7.

Iedereen van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

De uitslag: Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Overige wedstrijduitslagen 2013.

Vis greetz,

Willem

10 opmerkingen:

 1. Jammer Willem, had graag willem komen kijken vandaag. Helaas een bruiloft van een collega, en dat ging even voor.
  Ook jammer dat er zo weinig vis zat, voor veel klasbakken een loterij die op een 0 uitkwam. Volgende week zal het waarschijnlijk niet anders zijn met het Erovisserswedstrijdje.....

  Gr Ed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ed,

  Tuurlijk, begrijpelijk. Ja echt wel balen, het gaat spannend worden want van de ene op de andere dag kunnnen ze er massaal zitten die botten. Waarschijnlijk vis ik met Ter Heijde mee op hetzelfde strand, dezelfde tijd. Misschien kan ik simultaanvissen 2 wedstrijden tegelijk en dan van de ene naar de andere hengel lopen. Alleen 1 probleem als je vis moet meeten.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Willem,
  ik heb je verslagen node gemist. Ik heb begrepen dat om tactische redenen jouw verslaglegging uitgesteld moest worden.
  Jammer dat jullie het niet gehaald hebben. Het was een loterij en ik hoop dat SVN hieruit lering zal trekken.

  grt
  Suriman

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Suriman,

   Ja Jammer.Jullie in iedergeval gefeliciteerd met je korps en maak er wat van op Groote Keeten! Hoop dat het volgend jaar de watertemperatuur wat hoger is als 5 °C, dat zal een stuk schelen denk ik.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 4. Hoi Willem,

  Spijtig om te lezen dat jullie en zoveel anderen niet doorgaan naar het NK. Zoe zie je maar weer de ene dag is de andere weer niet. Wij moeten het ook nog maar zien hoor bij regio Zuid. Ben benieuwd wat het op Domburg zal zijn!

  Groetjes Herbert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Herbert,

   Ja je moest het treffen om aan visje aan de haak te krijgen. Heb alles geprobeerd wat ik wist maar helaas het moch niet baten. Succes op Domburg en meer als je best kun je niet doen. Volgend jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen voor ons korps.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 5. Wiilem
  Inderdaad een desillusie voor ons korps maar zonder allerlei excuses aan te voeren en na
  het lezen van een aantal opmerkingen op Facebook lijkt het er op dat S.V.N . hard op weg is
  om er voor te zorgen dat er steeds minder mensen mee gaan doen aan dit soort wedstrijden
  en als je alle kosten en tijd bij elkaar op gaat tellen is dat misschien nog geen eens zo'n gek idee !! Dinsdagavond maar weer proberen een visje te vangen .

  Jan #1172

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jan,

   Het is jammer maar we gaan er gewoon weer voor volgend jaar, het zit teveel in ons bloed denk ik. Ja dinsdagavond ff relaxed vissen op Ter Heijde. Tot dan.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 6. Tsja Willem wat moet ik er van zeggen, wat een drama! Als meer dan 50% van de deelnemers zonder vis blijft kun je het toch haast geen wedstrijd meer noemen. Deze opmerking overigens zonder de mensen die in de top eindigden tekort te willen doen, je moet ze er toch maar ff uithalen! Hoorde dat de dag erna op Noordwijk de winnaar 29 botten had!! Zondag maar een keer op herhaling met de €-vissers, hopen dat er dan meer te vangen is. Ben trouwens benieuwd hoe je het er af gaat brengen met dat simultaanvissen :-)

  Gr. Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Ruud,

  Ja ik hoop dat het volgend jaar beter zal gaan we hebben natuurlijk deze periode extreem veel kou gehad waardoor de watertemperatuur erg laag is gebleven. Wat gloof ik 1x in de 100 jaar voorkomt zo koud. Wel weer apart dat er bij Norrdwijk dan 29 botten zijn gevangen door de winnaar. Misschien is daar het water wat dieper? Dat simultaan vissen kan alleen werken als ik vrijgesteld wordt van en een meetbeurt bij Ter Heijde en bij de Eurovissers + we moeten op het strand bij elkaar in de buurt staan. Maar Ter Heijde vist dit keer samen met de politie dus vermoedelijk gaan ze links staan en de Eurovissers bij Molenslag erop dus rechts. Morgenavond weer Ter Heijde met de Avicentra competitie, ben benieuwd of de schar er weer zit.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen