zaterdag 6 oktober 2012

Zeevisteam Westland: 4e Penn Korpscompetitie wedstrijd Cadzand 06 oktober 2012Hallo vis vrienden,

Vandaag vissen we als "Zeevisteam Westland" de 4e wedstrijd in de Penn korpscompetitie op het strand van Cadzand. Gelukkig dit keer met z'n vijfen zodat we een eventuele 0 wat makkelijker weg kunnen poetsen (de 4 beste resultaten tellen) en dat is zeker iets wat je nodig hebt als team bij deze zware concurrentie, want vissen kunnen ze allemaal.

Met 2 andere teamleden kan ik gelukkig carpoolen en bij zo'n reis van 2 uur en 20 minuten vanuit Ter Heijde scheelt dat qwa kosten een slok op een borrel. Bovendien is het gewoon gezellig reizen met z'n drieen. Er staat een nno-wind van 4 bft, temperatuur 13 °C, de eerste helft van de wedstrijd veel regen, lw Cadzand 11:50 uur (-153 cm), hw 17:55 uur (191 cm). Het is verzamelen in hotel\cafe  "in de Buitenlust" in Cadzand-Dorp een naar mijn idee eigenijk iets te krappe ruimte om 30 korpsen op te vangen, met erg weinig snack gelegenheid maar waarschijnlijk was er niets anders.

Als steknummer staan we op 23 als team, en ik ben ingedeeld in vak C nadat ik door Teun en Hans ben afgezet in de buurt van m'n steknummer kan ik na een korte wandeling het strand op. De wind is nog behoorlijk krachtig en er staat een redelijke branding. Om 10:00 uur gaat er een duidelijk hoorn signaal en kunnen we beginnen.

Ik start met de 5 meter stok, vlak achter de branding, hoofdlijn nylon 22\100 mm, met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6 gevuld met een pier\zager of slik, tommy lood 175 gram. Na 5 minuten zie ik duidelijk korte tikjes op de nylon, mooi zeebaars, je moet het net treffen ;-). Voor de zekerheid laat ik hem nog ff liggen en om 10:16 uur, de eerste draai, ligt er een zeebaarsje van 20 cm op het strand. En das lekker, in 1 draai van de 0 af.Snel werp ik weer in op dezelfde afstand en een paar minuten later weer tikken, het moet niet gekker worden. Een doubletje zeebaars dit keer (10:28 uur) 18 cm en 29 cm.Verderop in het vak zie ik ook wat zeebaars naar boven komen en ik denk, O, gaat het zo'n wedstrijd worden, met om het kwartier een aanbeet van 1 of meerder vissen. Maar al gauw is de koek (vis) op en is het zoeken geblazen. Met de feeder "onder het kantje" levert ook geen aanbeet op, behalve wat trillinkjes in het topoog van aaseters, die ook hier redelijk vertegenwoordigd zijn. Na 2 uur vissen klaart het weer op en stopt het met regenen,  en dat vist een stuk prettiger.

Dan wordt er rechts van me met enige regelmaat schar gevangen, wel erg ver weg qwa afstand. Ik schakel over op korte lijntjes met 2 haken en kan merkbaar verder werpen. Maar geen schar voor mij. 13:09 uur voel ik gelijk bij het binnendraaien weerstand op de lijn en denk ook een scharretje te kunnen scoren. Twee keer moet ik kijken, want het is geen visje wat ik alledaags vang. Een  zeedonderpad, de tweede in m'n visserscarierre en m'n persoonlijke record hiermee weer iets verbeterd. Goed voor 17 wedstrijd centimeters.Om 14:00 uur krijgen we het sein binnendraaien, maar er zit niets meer aan. Toch heb ik het voor m'n gevoel met 4 vissen (84 cm) niet slecht gedaan. Teun blijkt het erg goed gedaan te hebben met 7 scharren, Hans heeft er twee, Ed 1 vis en Jan jammer genoeg niets. (Jan zit in z'n 0-periode, een raar fenomeen wat vroeg of laat elke wedstrijd visser een keer meemaakt in z'n wedstijdcarierre, een aantal wedstrijden achter elkaar niets vangen. Gelukkig gaat het vanzelf over, het is net zoiets als griep ;-). En dat is nu het voordeel dat we dit keer met 5 man zijn zodat de 0 geschrapt kan worden.

Dalen in het algemeen klassement kunnen we niet meer, dus ik ben wel benieuwd of ons niveau gestegen is boven een zak uien ;-).

Van Ed, Jan, Teun en Hans krijg ik het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank. En Hans bedankt voor de doos met tommy lood!
Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

 1. Willem
  Weer een leuk verslag , ja toch wel gezellig om met vijf man bij elkaar te zijn en ik beloof met het N.K vis te vangen .Op de site van de Eurovissers staan nog wat foto's van ons . Op naar 20 oktober Kijkduin .
  Wat betreft het lood heb ik ook nog wel het een en ander voor je !

  Gr Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jan,

   Bedankt! Prima we gaan ervoor ;-).
   Ok bedankt alvast lood kan ik altijd gebruiken.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 2. De Laatste wedstrijd er tegen aan en we kunnen nog een paar plaatsen stijgen !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Ed,

   Een 14e plaats van de 30, Mooi!Een nieuwe blauwe sheakspeare strandsteun (eindstand 24e plaats) kan ik goed gebruiken. Nog ff 4 plaatsen stijgen ;-)

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 3. Hoi Willem, hier Arno,..volgens Jan ben ik de mooiste man van Kraaienstein!,...een wijk waar alleen maar oude mensen wonen!',
  ...met plezier je verslag weer gelezen. Cadzand was inderdaad weer een heel avontuur. Wel gaaf om een keer op dat verre strand gevist te hebben.

  Jan,...die vis komt heus wel weer,...met of zonder vismuts!...

  Gr, Arno

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Arno,

  ;-)Had er zelf ook nog nooit gevist. Jan heeft vandaag revanche genomen door op Kijkduin een baars van 50 en 60 cm te vangen. De grootste van mij ligt dit seizoen nog steeds rond de 52 cm.
  Tot de volgende wedstrijd Arno en bedankt voor je reactie!

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen