zondag 27 mei 2012

Zeevisteam Westland: Verslag weekje Denemarken

Nyborg , Denemarken, 19 tot 26 mei 2012

Met Hans van Holstein en Ed van Zanten genoten van een fantastische visvakantie te Nyborg in Denemarken. Op zaterdag 19 mei vertrokken met de auto van Ed vol geladen met visspullen en de nodige versnaperingen . Maar wat vooral erg belangrijk was het aas , 5 kilo zagers , 5 ons slikken en voor de eerste twee dagen 300 pieren .
We hebben het erg naar ons zin gehad, het weer was meer dan goed en wat de visserij betreft dit steeg boven al onze verwachtingen uit.
Ik was daar jaren geleden al eens met een aantal mensen geweest en kan me nog herinneren dat er toen veel grote botten en gulletjes werden gevangen, dit was toen in september en nu dus in het voorjaar.
Het doel van Hans was om zijn eerste Geep en Schol te vangen nou dat is gelukt!We hebben tientallen maatse schollen gevangen waarvan Ed de grootste had 39 cm.Honderden 30 + scharren met als uitschieter een schar van 40 cm voor mij. Heel , heel veel botten met ook een uitschieter van mij een bot van 46 cm.Wat betreft het Gepen was ook geweldig van Ruud van Noord en via internet gehoord en gelezen dat je deze ook goed kon vangen met een soort bosje draad ( Silkekrogen ) geclipt aan een wartel zonder haak dus toen we in Middelfart onze vergunningen gingen halen gelijk maar een aantal pakjes aangeschaft.
Nou het werkte !! Ik heb er tientallen gevangen aan zo’n draadje en het was erg leuk hoe de gepen er op doken en niet meer los kwamen . Hans had een paar lepeltjes , zelf gemaakt door broer Willem, mee genomen en stond de ene na de andere geep er uit te sleuren en Ed met een Italiaanse dobber met slikje ze ook stond te vangen .

Verder hebben we nog wat gulletjes , puitalen, en zwarte grondels gevangen.
Wat betreft het huisje hadden we ook niets te klagen , midden in de natuur en ontbijten s’morgens buiten, overdag vissen en s’avonds buiten eten.En daarna genieten van vogels, vele soorten waarvan Ed de meeste wel kon , hazen , fazanten onder het genot van een biertje , wijntje en een stukje worst !! Ieder zijn eigen slaapkamer wat nu wel goed uit kwam omdat Ed nog wel eens een boom aan het omzagen was .
Aan eten zijn we niets te kort gekomen waarvan het meeste door Ed en Hans is bereid.

We kunnen terug kijken op een mooie week met grote dank aan Ed die ons met zijn auto de hele week heeft rond gereden en veilig weer thuis heeft afgeleverd .
Wat nog leuk is om te vermelden dat we zoveel vis hadden gevangen en het zaterdagmorgen vanuit de vrieskist gingen overpakken in de tempex dozen en koelboxen we niet alles konden meenemen en daar nog vis moesten achterlaten.Jan Groenewegen
Zeevisteam Westland

3 opmerkingen:

 1. Ha Jan,

  Leuk verslag, zo te zien hebben jullie het prima naar jullie zin gehad. Die silkekrogen zullen hier in nederland dan ook wel werken voor de geep.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Jan,

  Leuk verslag om te lezen, blijft een heerlijke visstek daar in Nyborg.

  Gr. Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,Ruud inderdaad een hele leuke plek en we waren zo brutaal om door te rijden tot aan de pier dus lekker uit de auto konden vissen . Alles onder handbereik dus lekker
   alles uitproberen .We hebben een wereldweek gehad !!

   Jan

   Verwijderen